headerdieren

Waarom vers vlees

Honden zijn, net als hun voorouders de wolven, carnivoren. Het spijsverteringsstelsel is daarom ook gericht op het eten van rauw vlees. Met het voeren van het verse vlees zult u al snel veranderingen zien bij uw hond. Zo zal de vacht mooi gaan glimmen en minder ruiken. Daarnaast heeft de hond een stuk minder ontlasting en zal de hond zich ook een stuk beter en energierijker voelen.

Beginnen met vers vlees

U heeft besloten om de overstap te maken naar het verse vlees. Hoe werkt het? Kan ik gelijk overstappen?

Het beste is om uw hond volledig op het verse vlees over te zetten. Een combinatie van vers vlees en brok wordt afgeraden, omdat de vertering van het verse vlees veel sneller verloopt dan die van de brok. Brokken zijn zwaar verteerbaar.

Voor voorbeelden van een voedingsschema kunt u de website van Lotgering raadplegen:
https://www.lotgering.nl/Portals/1/Voedingsadvies_Vers_Vlees_Lotgering.pdf

Wanneer u start met het voeren van het verse vlees zullen er een aantal veranderingen optreden in het lichaam van de hond. Het lichaam ontdoet zich allereerst van alle ‘gifstoffen’ die ontstaan bij het geven van de brok, ook wel ontgifting. Verschijnselen hiervan zijn diarree, vieze ogen, vochtige neus. Deze verschijnselen zijn heel normaal en verdwijnen weer na enkele dagen.

Over het algemeen is de hond na een kleine week helemaal gewend aan het verse vlees. De pH waarde (zuurgraad) in de maag van de hond wordt bij vers vlees lager (zuurder). Hierdoor kunnen honden ook beter tegen bacteriën etc. omdat deze niet bij deze zuurgraad kunnen overleven. Hierdoor hoeft u de hond ook niet meer te ontwormen. Deze kunnen simpelweg niet meer overleven in het lichaam van de hond.

Heeft u vragen? Twijfel niet en neemt u a.u.b. contact op via het contactformulier.